Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | OPEN (10:00 tot 16:00)

Nieuws

Van Ekris goedkoopste APK in de regio

Van Ekris goedkoopste APK in de regio 24-11-2017

Van Ekris het voordeligste APK keuring station

Na uitvoerig onderzoek door studenten van de HU uit Utrecht blijkt er behoorlijke verschillende te zitten tussen de APK tarieven in de regio. De maanden oktober en november zijn 24 autobedrijven onderzocht en daarbij kwam Van Ekris als voordeligste uit de bus. Bron: CE HU onderzoek 11-2017

APK voordeel bij Van Ekris

 

Wat wordt er gecontroleerd?

Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

 •  Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 •  Milieu: uitlaatgassen
 •  Algemeen: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Meer weten? 
Uitgebreide informatie over voertuigtechnische eisen bij APK vindt u op de site van het RDW of kom langs bij Van Ekris APK in Maarssen

Meedenken

Van Ekris denkt met de klant mee. Moet de auto nog lang mee of kort? Wij zoeken de goedkoopste maar de beste manier om uw auto door de APK te krijgen. Wilt u een second opinion voor APK? Geen probleem!

Wat kost een APK keuring? 

APK keuren bij Van Ekris in Maarssen kan snel en goedkoop. Voor slechts € 19,95 zowel benzine als diesel, alle merken. Maak direct en makkelijk online uw afspraak. Bellen voor een APK afspraak kan ook met 0346-557000 voor Maarssen 

De voordelen van een APK keuring bij Van Ekris

 1. Bij noodzakelijke reparatie nemen wij altijd vooraf contact met u op voor een prijsopgave. Nooit verassingen dus.
 2. Gratis her-keuring na het uitvoeren van noodzakelijk reparaties.
 3. Goedkoopste APK tarief € 19,95 voor benzine en diesel van Nederland.
 4. Van Ekris is Hofleverancier en één van de langst bestaande keuringsinstanties van Nederland. 
 5. Slaagt uw auto voor de APK zonder extra reparaties bent u maar 19,95 kwijt. Niet meer. 

  APK voordeel bij Van Ekris

Het keuringsrapport

Als uw voertuig is gekeurd ontvangt u van ons een keuringsrapport, zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van het voertuig. U moet dit rapport altijd bij u hebben. De politie kan er om vragen. Sinds 1 maart 2000 moet de keurmeester op het keuringsrapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten aangeven, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeuring van uw voertuig leiden maar die u wel binnen afzienbare tijd moet vervangen of repareren. 

Hoe voorkom ik een bekeuring voor een verlopen APK-keuring?

Het is niet mogelijk uitstel te verlenen voor de APK-keuring. Als u te laat bent ontvangt u automatisch een boete van het RDW. Let op deze zijn behoorlijk hoog. U kunt wel uw auto laten schorsen zodat u niet meer verplicht bent APK aan u auto te laten uitvoeren. 

Verplicht meewerken aan de steekproef
Het kan gebeuren dat uw voertuig geselecteerd is voor een steekproef. Uw voertuig moet dan na de keuring nog beschikbaar blijven voor de RDW. De RDW-controleur is binnen 90 minuten na de afmelding bij Van Ekris aanwezig. Uw auto moet dus (maximaal) anderhalf uur, plus de tijd die nodig is voor de steekproefherkeuring zelf, beschikbaar blijven. U bent verplicht om aan de steekproef mee te werken. 

APK-keuringsrapport kwijtgeraakt?

Als u uw APK-keuringsrapport kwijt bent, kunt u Van Ekris APK in Maarssen als u auto bij ons gekeurd is een gratis nieuw rapport opvragen. Een onbekende auto kunnen wij voor € 19,95 laten herkeuren. U bent dan weer in het bezit van een nieuw APK rapport.

De meest gestelde vragen

 • Waar staat APK voor? 
  APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het doel van APK is het verhogen van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu in Nederland. 
 • Wat wordt er gecontroleerd bij APK? 
  Onze APK keurmeester controleert uw auto op tal van zaken die allemaal met veiligheid en milieu te maken hebben: profiel van de banden, werken de remmen goed, zitten er scheurtjes in de gordel (het is immers levensgevaarlijk als uw gordel niet goed werkt), wat is de uitstoot van de uitlaatgassen etc. 
 • Wat is het verschil tussen APK en onderhoud? 
  De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig onderhoud blijft dus belangrijk. U ontvangt hiervoor automatisch een herinnering van ons. 
 • Mag iedere monteur een APK uitvoeren? 
  Nee, dat mag niet. Alleen een gediplomeerd APK keurmeester mag een APK keuring verrichten. bij APK Maarssen Van Ekris hebben wij deze keurmeester in huis.
Categorie: Van Ekris nieuws
« terug naar het overzicht