Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie

Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | GESLOTEN - morgen open vanaf: 8:00 uur

Van Ekris ontvangt Erkend Duurzaam Plus certificaat 2019

Toyota en duurzaamheid zijn twee handen op één buik. Al jaren streeft Toyota duurzaamheidsdoelen na die samengevat zijn in de lange termijnsplanning Toyota Environmental Challenge 2050. Toyota is het eerste automerk in Nederland dat voor al zijn dealers het 100% onafhankelijke certificaat heeft behaald. 

‘’Wij zijn er super blij mee aldus Niek Cardinaal (Van Ekris Maarssen) Het Merk Toyota staat voor duurzaamheid in alles wat ze doen. Van Ekris doet hier Niek Cardinaal Van Ekris Maarssen Erkend Duurzaam Plusgraag aan mee. Wij hebben hier hard aan gewerkt met het team. Niet alleen het scheiden van afval maar ook onze bedrijfsprocessen, manier van omgaan met energie in de breedste zin van het woord. Ook onze doelen voor de toekomst bepalen wij met elkaar.’’ 

In harmonie met de natuur
Het langetermijnplan Toyota Environmental Challenge 2050 bestaat uit zes 'challenges' die leiden tot een duurzame bedrijfsvoering. Met deze uitdagingen wil Toyota onder meer de CO2-uitstoot van auto’s terugdringen. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan het rijden met auto’s, maar ook aan het productieproces en de uiteindelijke recycling van auto’s. Toyota streeft ernaar om CO2-neutraal auto’s te produceren en daarbij zo min mogelijk water te verbruiken door bijvoorbeeld regenwater op te vangen. Het uiteindelijke doel is om volledig in harmonie met de natuur te leven.

 

Erkend Duurzaam Plus Van Ekris Toyota Maarssen

Duurzaam ondernemen
Het duurzaamheidscertificaat wordt toegekend door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) namens de brancheorganisaties BOVAG, RAI Vereniging, FOCWA Schadeherstel en STIBA. De IvDM stimuleert duurzame mobiliteit en duurzaam ondernemen in de mobiliteitsbranche door MVO-programma’s aan te bieden. Toyota en zijn dealers omarmen deze werkwijze als geen ander en dat resulteerde in het officiële duurzaamheidskenmerk.

Speciale duurzaamheidstraining
‘’Om de Erkend Duurzaam Plus-certificering te behalen kreeg Van Ekris een MVO-training. Daarbij leerden wij alles over de klimaatdoelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs, de Nederlandse en Europese wetgeving en duurzaam ondernemen in de praktijk. Het uiteindelijk doel was het behalen van het felbegeerde Erkend Duurzaam Plus-certificaat. Dankzij het MVO-beleid hebben wij met Alphen aan den Rijn, Maarssen en Mijdrecht meer inzicht in de milieu-impact van bedrijfsvoering. De Erkend Duurzaam Plus-certificering voldoet aan de Europese EED-wetgeving voor energiebesparing en de internationale ISO 26000-norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een prestatie om trots op te zijn’’. Aldus Stefan van Ekris eigenaar van Van Ekris

Het Team Van Ekris in Maarssen

Trots op Hofleverancier en Erkend Duurzaam PLus

 

(Bovenste foto: Het filiaal in Maarssen waar Stefan van Ekris het certificaat in ontvangst neemt en de onderste foto Ruud van Ekris neem Erkend Duurzaam certificaat van de BOVAG in ontvangst.)