Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | OPEN (8:00 tot 18:00)

Van Ekris ontvangt Erkend Duurzaam certificaat 2016

Als één van weinige autodealers in de regio, is Toyota-dealer Van Ekris uit Maarssen en Mijdrecht vanaf nu een officieel Erkend Duurzaam dealerbedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam werd door BOVAG toegekend en is het bewijs dat Van Ekris in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Het Certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van BOVAG Duurzaam Ondernemen. Het certificaat is twee jaar lang geldig, maar Stefan van Ekris, van Van Ekris is niet van plan om hem ooit weer in te leveren. “We willen nóg duurzamer worden! Duurzaamheid sluit immers aan bij de wereldwijde ambitie van Toyota om in alle geledingen van de onderneming zo schoon mogelijk te zijn. Voor auto’s ligt de ambitie op ‘zero emissions’, oftewel nul emissies.”

Filosofie Toyota en Van Ekris komt tot uiting in certificaat

“De titel Erkend Duurzaam geeft uitstekend de filosofie van ons merk én ons dealerbedrijf weer, want we staan voor schone en innovatieve techniek, duurzame productieprocessen en een uitgekiende recycling van onze producten. Wist u bijvoorbeeld dat een batterij uit een hybride auto vrijwel CO2-neutraal wordt gerecycled en dat het teruggewonnen nikkel opnieuw in een batterij wordt gebruikt? Op lokaal niveau zetten wij die filosofie door en zetten wij ons als team maximaal in om duurzaam ondernemen in alle facetten van onze onderneming terug te laten komen”, stelt Stefan van Ekris vast.

Erkend Duurzaam stelt stevig eisenpakket


Wat Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf betekent? Op die vraag heeft Stefan van Ekris een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We gebruiken groene stroom en springen al jaren hier zuinig mee om. Een goed voorbeeld is dat wij in de pauzes in de werkplaats de gehele LED lichtgroep automatisch uit laten gaan”

Ook als werkgever is Van Ekris duurzaam

Ook als werkgever heeft Toyota Van Ekris een uitstekende reputatie. Duurzaam betekent in dat opzicht namelijk dat er volop aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Van Ekris zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van de Lion`s club, hockey club Loenen en Mijdrecht, OSM voetbal Maarssen, handbal HV en Leger des Heils. 

Toyota staat voor duurzame mobiliteit

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Van Ekris staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Toyota, met als absolute duurzame speerpunt de Prius Plug-in met een uitstoot onder de 22 gram! Verder hebben wij de vernieuwde Full Hybrid Prius en Full Hybrid Auris beide koplopers in het duurzaam segment met een lag verbruik tot 1 op 30.

Auris, Prius en iQ zijn de milieuvriendelijkste auto’s

Daarmee zijn de Prius Plug-in, Full Hybrid Prius en Full Hybrid Auris de zuinigste benzineauto’s van ons land. Samen met de zuinige Aygo en Yaris staan wij met stip bovenaan in de zuinigheids klasse wereldwijd. Deze Toyota-modellen recent bovendien nog uitgeroepen tot de meest milieuvriendelijke auto’s van Duitsland. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit,” besluit Stefan van Ekris.

(Bovenste foto: Het filiaal in Maarssen waar Stefan van Ekris het certificaat in ontvangst neemt en de onderste foto Ruud van Ekris neem Erkend Duurzaam certificaat van de BOVAG in ontvangst.)