Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie

Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | OPEN (8:00 tot 18:00)

Hofleverancier

Uniek in Nederland: Van Ekris is Hofleverancier geworden

Logo Hofleverancier Van Ekris 1

Toyota Van Ekris uit Alphen aan den Rijn, Maarssen en Mijdrecht heeft het predicaat ‘Hofleverancier’ ontvangen. En dat is bijzonder, want in Nederland werd deze felbegeerde titel pas eenmaal eerder aan een autodealer verstrekt. Bedrijven die de titel willen verdienen, moeten een onberispelijke staat van dienst hebben en tenminste 100 jaar bestaan. Reden voor Van Ekris, dat in 1912 begon, om het plakkaat ‘Hofleverancier’ met extra trots op de gevel te monteren.

Via Chevrolet en Opel naar Toyota

Het begon in 1912 toen de eerste generatie Van Ekris een smederij begon. Hij repareerde motoren en rijwielen en deed daar later de verkoop en reparaties van tractoren bij. Ook verkocht Van Ekris de allereerste Spijker van ons land. De auto had de toekomst, zag Van Ekris, en dus verlegde hij zijn aandacht. Chevrolet werd de showroom ingereden. Met de komst van de tweede generatie, wordt het dealerschap van Opel verworven. De derde generatie kiest echter vol overtuiging voor Toyota. En met succes. Geheim van de smid: ondernemingszin Het geheim daarachter, is volgens Gert van Ekris eenvoudig te verklaren: “Natuurlijk werken we met uitstekende producten en zit het ondernemen in ons bloed. Maar het is vooral de liefde voor het vak en onze passie voor klanten die het bedrijf groot hebben gemaakt. In onze florerende bedrijven werken Harry en Ruud van Ekris, mijn broers. Als broers hebben wij de kracht om op elke afdeling aanwezig te zijn wat de sleutel tot succes is. Daarnaast heeft de 4e generatie inmiddels het roer overgenomen. Stefan en Ferry van Ekris zorgen voor een goede toekomst visie en werken dit op hun eigen manier uit. Hier zijn we niet alleen trots op. Maar ook blij mee. Zij zorgen met hun frisse kijk op de zaak ook dat we kunnen roepen: Van Ekris. 100 Jaar Jong!

Koningin Beatrix benoeming

Predicaat Hofleverancier komt niet zomaar

Het ontvangen van een officieel predicaat Hofleverancier is zeer uniek voor een autobedrijf. Van Ekris is dan ook bijzonder trots dat het familiebedrijf het predicaat na 14 november 2012 mag voeren. Om Hofleverancier te worden, zijn beide bedrijven op z’n kop gezet. Het kabinet van de Commissaris van de Koningin doet namelijk een grondig onderzoek naar het wel en wee van de ondernemingen. Zo worden de financiële gegevens van de afgelopen jaren gecontroleerd en mogen de bestuurders geen strafblad hebben. De onderneming moet in de regio een vooraanstaande plaats innemen temidden van de concurrentie. Ze kijken naar de manier van leidinggeven, omgaan met personeel en klanten. Aan dit onderzoek verlenen onder meer de Arbeidsinspectie, de burgemeester, de politie, de Kamer van Koophandel en verschillende ministeries hun medewerking.  De totale procedure duurt vaak lang, soms een periode van ongeveer een jaar. Het mooie aan alles is dat alleen koningin Beatrix het predikaat 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' mag verstrekken. Andere leden van het koninklijk huis verlenen u dit recht dus niet. Bron: hofleverancier.nu (Stichting Hofleverancier)

Trots en tevreden

U mag gerust weten dat wij als Van Ekris met al onze medewekers hier erg trots op zijn. Dag in dag uit laten wij graag zien dat wij ons best doen voor u als klant. Dit is onze passie, een hobby zeggen wij ook wel. Nu bij het ontvangen van het predicaat Hofleverancier hopen wij onze manier van werken aan de buitenwereld te kunnen tonen. Wij maken graag kennis met u.  

 

Wilt u meer weten, neem dan contact op met het bedrijf naar u keuze.

Automobielbedrijf Van Ekris Maarssen B.V.
Verantwoordelijke: Niek Cardinaal
Tel.: 0346-557000
Email: niekcardinaal@vanekris.nl

Automobielbedrijf Van Ekris Mijdrecht B.V.
Verantwoordelijke: Ferry van Ekris
Tel.: 0297-230350
Email: ferryvanekris@vanekris.nl

Autobedrijf Van Ekris Alphen aan den Rijn
Verantwoordelijke: Corne van Veen
0172-571437
Email: cornevanveen@vanekris.nl

Van Ekris uitreiking Hofleverancier 2012 Maarssen 1

Foto: van links naar rechts: Ferry, Ruud, Gert, Stefan van Ekris, Burgemeester M. van het veldt, Harry van Ekris.

De 4e generatie Van Ekris met Ferry en Stefan van Ekris

Foto: van links naar rechts: de 4e generatie en neven van elkaar: Ferry en Stefan van Ekris in Mijdrecht.

 

Van Ekris Alphen aan den Rijn Toyota ook Hofleverancier 2020

Foto: van links naar rechts: Corne van Veen, Stefan van Ekris en Reinier van Bloemendal uit Alphen aan den Rijn.

Van Ekris Toyota Maarssen Hofleverancier 2020

Foto: van links naar rechts: Met trots, Stefan van Ekris, Gert van Ekris en vestigingsmanager Maarssen Niek Cardinaal.

Hofleverancier logo Van Ekris Automotive Maarssen