Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | OPEN (10:00 tot 16:00)

Nieuws

Jachthaven De Toekomst Breukelen!

Jachthaven De Toekomst Breukelen! 16-11-2017

In de druilerige regen stapt het reportage team Van Ekris uit de auto (overigens een RAV4)..Gastvrij welkom geheten door Vader Harold Wiegmans, zoon Ralph Wiegmans en de teckel James, aan de koffie.

De jachthaven
De Toekomst bestaat sinds 1960 en wordt nu geleid door vader en zoon. Naast een jachthaven met ruim 140 ligplaatsen, is er ruimte voor stalling (winter en zomer) en doet de haven onderhoud en reparaties. Ze beperken zich niet tot 1 type boot, maar behandelen van alles door elkaar. Grootste bootmaat is al snel 10 meter lang. Diepgang is wat meer een probleem, te diep stekende boten kunnen de haven niet bereiken omdat De Drecht te ondiep is maar 1.80 meter is haalbaar. Zoon Ralph heeft naast elektrotechniek ook een opleiding Medewerker Watersport Industrie gevolgd in Amsterdam. Beide komen goed van pas binnen het bedrijf. Samen met de enorme praktijkervaring van Pa Harold kunnen ze elke klus aan. De jachthaven is dan ook een begrip in Breukelen en Loosdrecht. Check: www.jachthavendetoekomst.nl

Toyota driven
Wat hebben ze met Toyota? Harold hierover: “Eigenlijk hebben we altijd Toyota gereden en veel modellen gehad. Corolla, Starlet, Carina, Previa, Camry, Landcruiser, RAV4. Ralph vult aan “ook nog Lexus.” Sinds begin dit jaar bezitten ze de nieuwste modellen van RAV4 (hun 3e!) en een HiLux pick up.

Toyota RAV4 en de Hilux Jachthaven Breukelen

De keuze
“Waarom keuze voor juist die modellen?” Harold: “De RAV4 is super. Geweldig wat er allemaal op zit. Dat Birdview systeem is echt klasse. Net of je boven je eigen auto zweeft. En ook de adaptive cruise control is top. Ik ben ermee naar Oostenrijk gereden, zette hem op de snelweg op de goede snelheid. En bij file paste hij zichzelf aan. Echt klasse. Ik heb er wel voor gekozen om er geen trekhaak op te laten monteren. Want je bent dan al snel geneigd, met zo’n auto, om ook met boten te gaan slepen. Nee, daar is de andere auto voor. “ Ralph heeft ook sinds begin dit jaar een nieuwe Toyota. Gekozen is voor een stevig werkpaard voor de jachthaven: een HiLux pick up. Ralph: “Mijn bak is ons werkpaard. Trekhaak erop. Sterke auto. Kan elke boot trailer aan. Wat ook fijn is: het achterste deel van de cabine kan open en er zit geen deurstijl tussen voor en achterdeur dus kunnen er makkelijk spullen in geladen worden. Los van de grote laadbak die ideaal is. Hij is robuust maar toch luxe en een plezier om in te rijden. De achteruit-rijd-camera was trouwens prettige een verrassing en zeker handig als ik in de haven moet manoeuvreren.”

Dan kijkt Harold uit het kantoorraam en zegt : “Dat valt mij nu pas op, de twee heftrucks zijn ook Toyota’s .“ Jachthaven De Toekomst, een betrouwbaar bedrijf met een betrouwbaar wagenpark.

Toyota heftrucks bij Jachthaven de toekomst

 

Van Ekris Toyota bedankt familie Wiegmans voor het vertrouwen in ons bedrijf en de keuze van de twee prachtige Toyota's. Goede zaken! 

Categorie: Van Ekris nieuws
« terug naar het overzicht