Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | GESLOTEN - morgen open vanaf: 8:00 uur

Nieuws

Tips: Werking Toyota Safety Sense Yaris ANWB review

Tips: Werking Toyota Safety Sense Yaris ANWB review 22-05-2017

De nieuwe Toyota Yaris is standaard uitgerust met een pre crash systeem. Dat hoop je nooit nodig te hebben, maar hoe weet je dan dat dit pre crash systeem werkt? Een autojournalist van de ANWB durfde het aan en rijdt zonder te remmen op een obstakel af. ‘Dat is best eng!’

Veiligste auto in zijn klasse

In de volgende video zie je Gert Wisse van ANWB Auto. We hadden hem uitgenodigd om het pre crash systeem van de nieuwe Toyota Yaris te ervaren. Dat zit op elke nieuwe Yaris. En daarmee is de nieuwe Yaris een van de veiligste, zo niet de veiligste auto in zijn klasse. Officieel heet het Pre-Collision System. Het helpt een aanrijding met een voorligger te voorkomen door zelfstandig te remmen. Superhandig, want zo voorkom je bijvoorbeeld een kop-staartbotsing in de file op het moment dat je aandacht verslapt.

ANWB Toyota Yaris 2017 test

Zónder te remmen

Maar hoe weet je nou dat het pre crash systeem naar behoren functioneert? Hier komt Gert Wisse om de hoek kijken. Als doorgewinterde autojournalist is hij wel wat gewend. Dus vroegen we hem of hij in een nieuwe Yaris op een obstakel wilde afrijden zónder te remmen. Dat doet de Yaris wel is onze heilige overtuiging. Maar een beetje vreemd is het wel. Als bestuurder rem je immers nagenoeg automatisch.

In de volgende video zie je of de Yaris op tijd remt …

10 en een griffel

Je ziet het, de Yaris remt keurig op tijd! “Een 10 en een griffel voor de Yaris”, aldus Gert die zonder kleerscheuren uitstapte. Dat het pre crash systeem standaard op de Yaris zit, is best bijzonder. Op de meeste andere modellen in zijn klasse is het slechts optioneel leverbaar voor pak hem beet 1.000 euro. Daar kun je veel leuke dingen voor doen, nietwaar?

Lees de bevindingen van de ANWB over pre carsh systemen

pre_crash_systeem_yaris

Toyota Safety Sense

Het pre crash systeem van de nieuwe Yaris maakt deel uit van Toyota Safety Sense. Een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat standaard op de Yaris zit. Behalve het pre crash systeem krijg je standaard Lane Departure Alert en Automatic High Beam. En vanaf de Aspiration komt daar verkeersbordenherkenning bij. We beloven dat al deze systemen net zo foutloos functioneren als het pre crash systeem. Kom het zelf testen bij ons in Maarssen of Mijdrecht. Van Ekris heeft altijd een Yaris voor u klaar staan. 

« terug naar het overzicht