Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | GESLOTEN - morgen open vanaf: 8:00 uur

Nieuws

Tips: Vogelpoep op uw auto!

Tips: Vogelpoep op uw auto! 01-09-2015

Het mooie blijft gelukkig nog even. De autolak heeft het in deze tijd zwaarder te voorduren. Boomhars dat op de lak valt kan gaan invreten in de lak. Het is belangrijk dat dit verwijderd wordt van de auto. Daarnaast moeten we letten op vogelpoep. In vogelpoep zitten chemische zuren dat de lak ernstig kan aantasten. Dit alles wordt hevig versterkt als de brandende zon op de auto schijnt.

Hoe ontstaat nu die vlek waar eerst de vogelpoep zat?
Het feitelijke probleem wordt veroorzaakt door temperatuurschommelingen. Een hoge temperatuur, bijvoorbeeld wanneer de auto in de zon staat, zorgt ervoor dat de autolak ietwat uitzet. Wanneer de auto ‘s avonds of in de schaduw afkoelt, zal de lak weer krimpen. Een klodder vogelpoep op de auto zorgt ervoor dat dit subtiele proces niet overal gelijkmatig verloopt. Tijdens het krimpen zal de lak zich dan rond de vogelpoep vormen. De feitelijke vervormingen zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar hebben wel een effect op de lichtreflectie van de lak, waardoor we een soort van doffe plekken waarnemen. Wanneer de vogelpoep meer korrelig van structuur is, wordt dit effect versterkt.

Deze lakbeschadigingen vallen niet onder de fabrieksgarantie. Hoe voorkomen we dan deze (kostbare) problemen?

Belangrijk is deze schadelijke stoffen zo snel mogelijk van de lak te verwijderen.
Hoe te werk gaan?

1- Vogelpoep kan men het beste eerst in laten werken. We leggen een stukje nat wc papier op de vogelpoep.
Nu kan dit een beetje losweken. Veeg dit daarna langzaam van de auto af. Dit omdat er in vogelpoep nog wel eens harde zaden zitten wat snel krassen kan maken.
2- Daarna raden wij aan het deel waar de vogelpoep zat te wassen met warm water en sop. (gebruik gewone schoonmaakmiddel een geen agressieve middelen)
3- Boomhars is vaak over een grotere vlak of zelfs de gehele auto. Dan raden wij aan de auto volledig te wassen. 

Het aanbrengen van een poets of waslaag zorgt voor langdurige bescherming van de autolak. Van Ekris levert hiervoor autopoets zodat u de auto zelf kunt poetsen
of  Van Ekris regelt dit voor u.

Voor een prijsopgave kunt u contact opnemen met de vestiging Maarssen of Mijdrecht.
U kunt ons uiteraard ook gewoon bellen op 0346-55700 (Maarssen) of 0297-230350 voor Mijdrecht.

 

Ook gezocht op: Vogelpoep verwijderen, Vogel poep op auto, Vogelpoep vlekken verwijderen, tips om vogelpoep te verwijderen op auto lak.

Categorie: Tips, Van Ekris nieuws
« terug naar het overzicht