Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | GESLOTEN - morgen open vanaf: 8:00 uur

Nieuws

Tips: airco en gebruik

Tips: airco en gebruik 20-03-2015

Airco Gebruik & Tips!

In vele gevallen wordt er gedacht dat een airco alleen in de zomer handig is om te koelen. Dat is echter niet juist. Hieronder vertellen wij graag wat meer van de Airco.

Het klopt inderdaad dat een Airco fijn is op een warme zomerdag. Een airco kan namelijk de cabine voorzien van koude lucht waardoor we geconcentreerder achter het stuur kunnen zitten. Maar de Airco heeft misschien in ons land nog een belangrijker functie. De Airco zorgt namelijk dat er vocht wat in de auto is verdwijnt. In de nattere periode waar we snel beslagen ruiten krijgen is een Airco een ideaal middel. Als we de Airco aanzetten en richten op de voorruit met frisse lucht van buiten zorg de airco ervoor dat het vocht in de auto verdwijnt.

Zo rijden we in de wintertijden met schone niet beslage ramen! Wel zo veilig.

Opbouw en werking van het auto aircosysteem

Een airco bestaat uit een gesloten systeem met een pomp, verdamper, condensor, reservoir en expansieventiel. Het koudemiddel wordt door de pomp, die door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Het gasvormige koudemiddel wordt door de pomp samengeperst in een condensor, zodat de druk en temperatuur stijgen. Deze condensor is een warmtewisselaar, het koudemiddel wordt hier afgekoeld, waardoor het condenseert en vloeibaar wordt.

Dit vloeiende koudemiddel gaat naar de verdamper. Het koudemiddel gaat hier over in dampvorm. Aangezien voor dit verdampen warmte nodig is, die aan de omgeving wordt onttrokken, koelt deze verdamper aanzienlijk af en de temperatuur van de langsstromende lucht naar het interieur daalt. Het koudemiddel komt in dampvorm tenslotte weer bij de pomp terug en de cyclus begint opnieuw.

De airco geeft een muffe geur af.

Soms kan de airco een vieze lucht afgeven. Dit wordt veroorzaakt door bacteriegroei. Condens vermengt zich met stof wat in het interieur zweeft. Zet men de airco aan dan verspreiden deze schimmels een muffe lucht. Toyota van Ekris kan u airco systeem reinigen zodat deze schimmels en bijbehorende luchtjes verdwijnen.

Meer weten of vragen over uw airco bel of mail gerust met onze airco specialisten in Maarssen en Mijdrecht

Van Ekris Aircospecialist:
Maarssen: 0346-557000
Mijdrecht: 0397-230350

Categorie: Tips, Van Ekris nieuws
« terug naar het overzicht