Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie

Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | OPEN (8:00 tot 18:00)

Nieuws

Tip van ons “Van Ekris After Sales” team

07-04-2020

Helaas moeten wij concluderen dat in deze tijden de auto een stuk minder gebruikt wordt. Door dit geringe gebruik in combinatie met korte ritjes is de accu van de auto steeds leeg, u vraagt of hier een oplossing voor is. Zo min mogelijk stroom gebruiken tijdens het rijden is noodzakelijk als er veel korte ritjes gereden worden. Wij denken dan aan stoelverwarming, achterruitverwarming, verlichting, ventilator en vooral de airconditioner zo min mogelijk gebruiken.

Stel je gerbuikt de auto nu minder dan is het wel het beste om 1 keer per week even een stukje te rijden. Hier geldt 30 min voor een standaard auto en 45 min voor een hybride auto. Indien mogelijk in een lagere versnelling blijven rijden zodat de motor met een hoger toerental draait helpt mogelijk ook. Dit laatste is alleen bij non-hybrid. Zo blijft je auto en accu in goede conditie. 

Als advies zou een druppellader op de accu een afdoende oplossing zijn. Voorwaarde is dan wel dat de auto op eigen terrein staat.

Tegenwoordig zijn er simpele compacte oplossingen voor het laden van de accu. Wij maken de set pasklaar zodat deze makkelijk met 1 stekker te koppelen is.

C-Tek lader voor accu’s tot  45 amp/h incl. montage en btw    €   89,50

C-Tek lader voor accu’s v/a 45 amp/h incl. montage en btw     € 119,50

 

 Van Ekris Maarssen

Jeroen Consten
0346-557000

Van Ekris Alphen aan den Rijn

Reinier van Bloemendal
0172-571437 

Van Ekris Mijdrecht

Ruud van Ekris
0297-230350 

 

 

De C-Tek laders hebben wij op voorraad, en weten welk model bij uw auto past.

Bel ons voor een afspraak, het neemt slechts 20 minuten van uw tijd en kunnen u snel helpen.

 

In het AD nieuwsblad staan een paar leuke vragen en antwoorden over de auto in Corona tijd. Hieronder de vragen uit het AD:

Ik heb nu alle tijd om mijn auto voor onderhoud of reparaties weg te brengen. Maar is dat nog steeds mogelijk?
Ja, dat kan. De werkplaatsen zijn open en vrijwel alle autobedrijven nemen extra hygiënemaatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. De monteurs wassen vaker hun handen en dragen latex handschoenen. Daarnaast wordt er vaak ontsmet: stuur, pookknop, handrem, deurgrepen en contactsleutel. Houd er wel rekening mee dat de wachtruimtes bij autobedrijven meestal gesloten zijn. En het meekijken met de monteur is meestal niet meer toegestaan. (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

Mijn auto moet binnenkort voor de apk. Schuift de keuringstermijn wegens de crisis op?
De apk-termijn in Nederland blijft vooralsnog ongewijzigd, meldt de RDW. (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

Ik heb nu geen zin om naar de garage te gaan voor zomerbanden. Kan ik doorrijden met mijn winterbanden?
Ja, dat kan. Winterbanden slijten fractioneel sneller in de zomer en zorgen voor een iets langere remweg bij hard remmen op droog wegdek, maar je rijdt ze in zomers weer echt niet kapot. Toch geldt: hoe warmer het is, hoe zachter het rubber wordt en hoe rapper het zal slijten. Daarom verdient het aanbeveling om voor de echte zomerhitte alsnog te wisselen. (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

In hoeverre is autorijden anders tijdens deze crisis?
Het is natuurlijk veel rustiger op de weg, dus de reistijden zijn doorgaans korter. Ook zijn er minder snelheids- en alcoholcontroles. Maar dat is natuurlijk geen vrijbrief om roekeloos te gaan rijden. En let op: doordat er minder verkeer is, durven dieren meer in de buurt te komen van (snel)wegen. Vooral in gebieden waar normaal al veel wild-aanrijdingen zijn, is het extra oppassen geblazen. Vanwege het seizoen zijn ze ook nog eens in grotere aantallen aanwezig en kunnen ze extra paniekerig reageren op de enkele auto die voorbijrijdt. (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

De brandstofprijzen dalen in het buitenland sterker dan hier. Kan ik nog over de grens tanken?
Helemaal duidelijk zijn de regels niet. In België riskeer je een boete van 4000 euro als wordt bewezen dat je alleen maar de grens overwipte om te tanken. Duitsland controleert ook aan de grens, maar lijkt soepeler met een kortstondig verblijf om even te tanken of een boodschap te doen. Een liter Euro 95 kost er op sommige plekken net over de grens 1,15 euro (hier €1,60) en diesel 1,06 euro (hier €1,34). (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

Is de rest van Europa nog goed met de auto bereikbaar?
Steeds meer landen sluiten de grenzen of stellen beperkende verkeersmaatregelen in. Landen als Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Spanje hebben dergelijke maatregelen getroffen en hun grenzen (deels) gesloten. Daarbij zijn er voor Frankrijk, Italië en Spanje speciale documenten nodig om door het land naar huis (Nederland)te reizen. Bij de Belgische grens zijn er extra politiecontroles om ‘niet-essentiële verplaatsingen’ tegen te gaan. Op ANWB.nl is de actuele situatie per land te vinden. (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

Ik wil een andere auto kopen, is dat wel verstandig in deze tijd?
De verkoper heeft alle tijd voor je. Volgens de BOVAG  is het zeer aannemelijk dat juist nú een goede deal te sluiten is. (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

Ik heb een nieuwe auto gekocht en die wordt binnenkort afgeleverd. Zou dat nog wel doorgaan?
In principe wel, maar informeer dat goed van tevoren. Veel autofabrieken produceren niets meer en lopen daardoor vertraging op met afleveren. Leaseplan, een van de grootste leasemaatschappijen, meldt: ‘De afleveringen van auto’s tot 1 mei 2020 gaan gewoon door. Geplande afleveringen na 1 mei 2020 leveren we gedeeltelijk pas af vanaf september 2020’. Houd er ook rekening mee dat het in ontvangst nemen van je nieuwe auto anders gaat. De verkoper zal niet naast je plaatsnemen in de auto om even de belangrijkste functies met je door te nemen, aangezien hij anderhalve meter afstand moet houden. Als je vragen hebt, zullen die vooral telefonisch of via videobellen worden beantwoord. (Bij Van Ekris gaan deze leveringen door) (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site

Mijn auto staat nu ineens langdurig stil. Kan hij dat wel hebben?
,,Als je de auto niet meer dagelijks gebruikt, is het aan te raden om hem in ieder geval één keer per week even te gebruiken’’, adviseerde Jos van der Drift, auto-expert van de ANWB, al eerder op deze autopagina. ,,We moeten toch allemaal boodschappen doen en een rit van een kwartier heen en een kwartier terug is al voldoende. Dat is ook het advies van onze Wegenwacht.’’ (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

Mag ik nou wel of niet met anderen in één auto reizen?
Het is in principe verboden om met meerdere mensen in één auto te zitten. In een auto is het immers vaak onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Voor mensen die onder één dak wonen wordt een uitzondering gemaakt. De politie heeft al een flink aantal boetes uitgedeeld (390 euro per persoon) aan mensen die zonder geldige reden met meerdere mensen in een auto zaten. Het verbod geldt ook als je met twee of meer mensen in een auto of busje van of naar het werk rijdt – tenzij het mogelijk is om daarin anderhalve meter afstand te houden. Gebruik je met meer mensen dezelfde auto? Was dan allereerst je handen en reinig alles wat je aanraakt, met name het stuur, de versnellingspook en de handgrepen. (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

En hoe kun je zo veilig mogelijk tanken?
Gebruik altijd een handschoen tijdens het tanken en kies indien mogelijk voor contactloos betalen. Gebruik als het even kan een betaalautomaat bij de pomp zelf. Dan hoef je niet naar binnen en mijd je contact met andere mensen. (Check de Van Ekris Corona maatregelen en tips op onze site)

 

Categorie: Tips
« terug naar het overzicht