Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | GESLOTEN - maandag open vanaf: 8:00 uur

Nieuws

Stomerij Hendrikse haalt en brengt met Toyota

Stomerij Hendrikse haalt en brengt met Toyota 01-11-2018

Een stralend wit gebouw langs rivier de Angstel bij Baambrugge, geeft eigenlijk al weg wat hier gevestigd is. Een stomerij met een stevige reputatie en service hoog in het vaandel. We zijn op bezoek bij Hendrikse Stomerijen.

De huidige directeur,  Robbert Hendrikse, ontvangt ons. Ik las dat de koffie klaar moest staan kregen we gelijk te horen. Dus het begin is goed. Robbert is de 3e generatie die het bedrijf leidt. 

Het is ook wel een familie-bedrijf waarin ma nog steeds meewerkt en pa nog een stuk administratie doet. Robbert vertelt over zijn bedrijf:  We zijn met 16 medewerkers, deels hier en deels in de buitendienst. We hebben 4 vestigingen: naast Baambrugge ook 2 in Amsterdam en 1 in Hilversum. Verder hebben we servicepunten in o.a. Vinkeveen, Maarssen en Loenen. We werken voornamelijk voor particuliere klanten en modehuizen.  Onze kracht is dat we halen en brengen.  

En daar komt Toyota om de hoek. Robbert vervolgt:  Er was dus behoefte aan goed en betrouwbaar vervoer. Toyota van Ekris Mijdrecht kwam met een goede deal, ook voor inruil van onze oude bus. Dus kwamen er uiteindelijk 2 Toyota Pro-Ace bedrijfswagens. De belettering is buitengewoon fraai vinden wij. Robbert verklaard daarover: van Ekris Mijdrecht heeft een beletterings-bedrijf waar ze vaak mee werken. In overleg met de vormgever van onze website (die er top uitziet trouwens) is deze mooie chique belettering het resultaat.

Waarom juist deze auto’s ?  Robbert is hier heel duidelijk in: betrouwbaar, mooie vormgeving, economisch in gebruik en milieu-vriendelijk door o.a. zijn speciale roetfilter.  Er is duidelijk over nagedacht. En, zegt Robbert, uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik nu zelf ook in een Toyota C-HR rijd.  De Aygo die hij daarvoor had is nu van zijn dochter.  Later vinden op de bedrijfsparkeerplaats nog enkele Toyota’s van medewerkers. 

 

Het bedrijf heeft een stomerij (strijken en persen) en wasserij. Alles gaat milieu-vriendelijk met gesloten systemen en biologisch afbreekbare producten. Robbert lacht: We lozen dus niet op de Angstel. Bij de rondleiding door het bedrijf waar hard wordt gewerkt, ook door Ma Hendrikse, ontdekken we iets heel moois: opgeslagen staat een oude Toyota Camry.  De laatste auto van opa Hendrikse. De auto staat erbij alsof de tijd stil staat. 

Alles is nog net zo als op de dag dat hij is overleden, tot en met de krant van die dag en zijn bril en hoed, die er nog in liggen.  

Op onze vraag: waar ben je het meest trots op? is hij duidelijk:  op de naam en het gezicht van ons moderne bedrijf en twee prachtige nieuwe bedrijfswagens met onze naam erop voor de deur.

Een technisch hedendaags bedrijf dat mede door Toyota de komende tijd probleemloos doorkomt. En hoewel bij opa Hendrikse z'n Camry de tijd en de auto stil blijft staan zijn wij ervan overtuigd zijn dat je er nu nog zo mee kan wegstomen.

Hendrikse Stomerijen

Rijksstraatweg 109, 1396 JH Baambrugge

 tel: 0294-291554

www.hendriksestomerijen.nl
 info@hendriksestomerijen.nl

 

« terug naar het overzicht