Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | GESLOTEN - straks open vanaf: 8:00 uur

Nieuws

Mist wat nu? Hoe de mistlampen te gebruiken

Mist wat nu? Hoe de mistlampen te gebruiken 27-09-2018

Deze maand reden vele van ons s'ochtends in de mist. Gezien wij vele vragen krijgen over wanneer wel en niet met mistlampen rijden hebben wij wat informatie online gezet. 

Er zijn al vele Toyota's op de markt sinds 2009 waarbij de auto is uitgerust met een lichtsensor. Deze automatische verlichting meet de lichtinval en bepaald of de dimlichten van de auto voor en achter aan of uit moeten. Een slim hulpmiddel....toch?

Een slim hulpmiddel maar ook met een aandachtspunt
Bij mistvorming meet de lichtsensor vaak nog voldoende licht om ervoor te zorgen dan de dimlichten NIET hoeven te branden.
Het gevolg is dat de auto enkel de dagrijverlichting aanstuurt. Dagrijverlichting zijn de kleine lampjes (meestal) onderaan de voorbumper van de auto.
Deze lampen branden dan alleen aan de VOORKANT en niet aan de achterkant. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen aangezien u voor slecht en achter niet zichtbaar bent.

Wat te doen?
Schakel bij mist handmatig de dimlichten in door de hendel uit de automatische stand te halen.

Houd er uiteraard rekening mee deze handmatig uit te zetten of weer terug te brengen naar de automatische stand.

Controle verlichting
Tevens adviseren wij om regelmatig de verlichting te controleren. U kunt zelf de verlichting, mistlampen en gevarenlichten aanzetten en een rondje om de auto te lopen of de verlichting werkt. Bij het controleren van de remlichten zal iemand anders achter de auto de werking hiervan moeten controleren. Let wel op doe dit veilig. 

Mochten men om wat voor reden dan ook moeite mee zijn kan Van Ekris de verlichting over het contact schakelen zodat de verlichting altijd brand zodra de auto word gestart.

Meer info? Kom langs of bel met onze werkplaats 

Maarssen: 0346-557000
Mijdrecht: 0297-230350

 

Categorie: Van Ekris nieuws
« terug naar het overzicht