Maarssen: 0346-557000 | Mijdrecht: 0297-230350 | Alphen: 0172-571437 | GESLOTEN - maandag open vanaf: 8:00 uur

Nieuws

Korting op wegenbelasting voor je hybride Toyota

Korting op wegenbelasting voor je hybride Toyota 01-04-2014

Het is zuur, maar met ingang van het nieuwe jaar betaalt bijna iedereen weer wegenbelasting, tegenwoordig officieel MotorRijtuigenBelasting (MRB) genoemd. Dus óók eigenaren van een hybride auto. Die verandering zorgt voor een flinke stroom telefoontjes over de financiële consequenties van het afschaffen van die vrijstellingsregeling. Twee veelgestelde vragen zijn: Is er een overgangsregeling? En: Hoeveel moet ik betalen?

’125 kilogram hybride aftrek’
Het antwoord op de eerste vraag is heel eenvoudig: de overheid wil dat je cold turkeygaat betalen. Een gewenningsperiode waarin de MRB langzaam maar zeker oploopt, is er niet bij. Maar de soep wordt minder heet gegeten dan je wellicht vreest. Hybride auto’s hebben namelijk recht op een ‘hybride aftrek’ van 125 kilo op het gewicht van de auto.  Je hebt immers twee motoren in de auto. Hierdoor valt je Yaris, Auris (TS) of Prius (Wagon) altijd in een lagere tariefgroep. En dat scheelt minstens één, maar soms zelfs twee hele schalen.

Diesel véél duurder
Naast een stevige besparing op het verbruik en het onderhoud, bespaar je met je hybride auto dus ook op het vlak van de wegenbelasting. Bovendien betaal je over het lagere gewicht slechts motorrijtuigenbelasting tegen benzinetarief. En daarmee ben je spekkoper. Want al die mensen die zich de afgelopen jaren wél hebben laten verleiden tot de aanschaf van een zuinige diesel, moeten nu echt diep in de buidel tasten. Dieseleigenaren kunnen rekenen op een ruim twee maal (en soms zelfs wel driemaal of nog meer) zo hoge belastingaanslag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierboven tref je een overzicht aan hoeveel wegenbelasting een inwoner van de provincie Utrecht in 2014 (prijspeil 8 januari 2014) kwijt zal zijn aan MRB. De prijzen verschillen overigens van provincie tot provincie én van uitvoering tot uitvoering. Je berekent hier heel eenvoudig zelf hoeveel jij exact kwijt bent. Let op: bij ‘selecteer soort voertuig’ vul je in ‘personenauto’ en bij de gewichtsklasse het gewicht van je autominus de 125 kilogram hybride aftrek. Moeite om het zelf uit te rekenen? Hier staat eenonline calculator. Het gewicht van je auto vind je trouwens op je kentekenbewijs.

Belastingdienst online berekenen MRB wegenbelasting motorrijtuigenbelasting

 Bron: blog.toyota.nl

« terug naar het overzicht